Video!

Här är videon från gårdagens och fredagens träningspass! xD
 
 

Mer träning!

Idag var det söndag, solen sken och vi packade bilen full med hundar och åkte iväg till MHS (Mölndals hundsällskap) för att träna tillsammans med Lina och sheltisarna. På schemat stod en ganska klurig bana, tagen från någon annan del av världen.
  Efter att har byggt fram och värmt upp hundarna körde vi den några gånger. Första gången körde jag hela banan, 23 (!) hinder, men sedan delade jag upp den i delar. Starten var svårast med den klassiska "hindret åt fel" håll-starten. Men vi löste det ändå rätt bra! Det märka att träning lönar sig! Han sprang också på bättre än i fredags! Fick antagligen mer energi när han var tvungen att sitta och vänta emellan, istället för att bara köra hela tiden.
 
Det finns mycket som kan förbättras, men idag är jag faktiskt riktigt stolt över honom. Han försöker verkligen alltid göra sitt bästa den hunden! <3
   Efter agilityträningen var det stallet som stod på tur. Fixade med Tenner och var även med när Veronica hoppade honom i ridhuset. Sjukt duktiga är dem! Inte är det låga hinder heller! Själv får jag höjdskräck bara jag står bredvid hindrena. :P
 

Filmen från fredagens och dagens träning är redan klar, men ni får vänta tills imorgon innan ni får se den! Nu blire dejt med kudden! Ha det gött! xD
                                                        /E
  

Träning och shopping!

Gårdagen tripp till 157 var kanske inte någon supervinst, men jag hittade iaf ett par snygga byxor till vintern. Något att variera jeansen med. :P Sedan blev det också en del träning på klubben. Jag byggde upp en kort bana på 11 hinder där de första fem hindrena var tagna från förra helgens klass 3-bana i Skareborg. Ingen lätt start, men vi satte den utan problem. Dock måste vi jobba på att hålla farten uppe, även i trixiga kombinationer, så det blev mycket belöning och korta sekvenser.
  Vi tränade också en stund på gungan och körde igenom slalom några gånger. Han börjar bli snabbare, men jag vet att han kan vara ännu snabbare. Om han bara lär sig att hoppa mer "framåt" än åt sidan så ska vi allt kunna tjäna några sekundrar även där. Låter som värsta perfektionisten, men ska vi överhuvudtaget ha någon chans i klass 3 måste vi allt öka farten! ;)
  
 
 Idag var jag på stan med Malin. Shopping på schemat och jakten efter ett par skor till vintern. Någon fin tröja hittade jag tyvärr inte (saknar sommarblusar...) men jag köpte ett par vinterbots att ha till höst/vintern. Min dragkedja hade pajat till mina förra så det var verkligen på tiden att jag investerade i ett par nya. Lite väl kallt med converse i vinter... ;)
 
Mer bloggning + agility utlovas imorgon! + videoklipp!
 
Gissa vad det blev till lunch! :D
 
 

Varma käder

Okej uppdateringen här har kanske inte varit den bästa. Skolan tar mycket tid, men sen har jag inte heller haft någon större lust att blogga. Men det är förhoppningsvis bara en tillfällig svacka. ;)
 
Imorgon är det resursdag = långhelg! Så jäkla gött! Har för en gångs skull inte heller några stora planer för helgen. Tidigare har det varit tävling i stort sätt varje helg, vilket förvisso är kul, men det är skönt att ibland även ha en tävlingsfri helg. ;)
 
Imorgon står en lååång sovmorgon på schemat, träning på klubben och kanske en tripp till lager 157? Har hört att de har fina kläder där för jättebra priser så kanske blir det något nytt i garderoben. Jag har en tendens att bara köpa somriga blusar och jeansshorts och när sedan sommarn slår om till höstmörkret har jag i stort sett en stickad tröja att ha på mig. Önskar att det kunde vara 25C året runt... Men man får ju klä sig efter vädret, inte sant? Tagga tjocka koftor och sticksiga polotröjor. -Not. Men något fin och varmt ska jag nog lyckas hitta. Satans svårt bara... :P
 
 
 
 
 

Träningstävling!

Vaknade klockan 6 av den tjutande alarmkockan och hade verkligen ingen lust att gå till skolan. Det hade varit så skönt att bara slumra vidare under det varma täcket med Guy som element vid fötterna. Men nej, så blev det inte. Trotts skoldagen med två timmar matte, fysikprov, labbrapportskrivning osv så led den ändå ganska snart mot sitt slut. 
Efter skolan var det stallet som gällde. Fixade med Tenner och red ut en sväng i det mysiga höstvädret tillsammans med Ebba o Quira. Snälla och glada hästar, om något pigga, njöt av att vara ute i skogen.
 
 
 Tenner! <3
Var hemma en snabbis efter stallet och sedan bar det av till träningstävling i Kallebäck. Eftersom jag nyss blivit medlem i klubben tänkte jag att det kunde vara kul att lära känna de som håller till och tränar där. Det visade sig att jag redan kände fler än vad jag trott. Många hade man träffat på tävlingar, särskilt inofficiell runt om GB, andra gått kurs med osv. 
 
Det var iaf kul att inte känna sig helt vilsen på klubben. :P Det var också gott om folk! I vanliga fall brukar det inte komma så mycket folk till träningstävlingar men här var över 25 pers som deltog. Totalt körde jag två lopp med Guy. Två hopplopp varav en var klass 1-bana och den andra var en klass 2-bana. Vi tog oss runt felfritt båda loppen på hyfsade tider. I första loppet gjorde vi lite väl stora svängar efter hindrerna (vilket vi förlorade tid på) men i det andra loppet höll vi oss riktigt tighta. Jag passade även på att lämna honom i slalom och duktiga Gangstern tog alla pinnar! Sakta men säkert ökar vi farten i slalom... :D
 

Någon kommer att sova gott i natt... :P
 

Film från söndagens tävlingslopp!

Här är filmerna från gårdagens lopp i Falköpning!
 
 Hopploppet: (disk vid däcket)
 
 
 
 
 
 Agilityloppet 3 placering + pinne
 
 
 

Tävling dag 2

Andra tävlingsdagen och bilen rullade åter iväg till Falköping. Jag var ganska missnöjd efter gårdagens lopp så nu satan skulle vi vara skärpta! Vi kom dock fram till tävlingsplatsen tidigare än planerat så det blev den del väntande innan banorna äntligen byggdes om till klass 2.
 
Upplägget såg likadant ut som igår med hoppklassen först. Banan var en enkel springbana med endast två byten, en något klurig sväng, annars var den lätt som en plätt. Ändå blev det disk... Vi höll ett rätt bra tempo genom hela banan och när det äntligen blev dags för raksträckan in i mål gav jag järnet och lät honom fixa hindrena själv. Det är ju vinna eller försvinna som gäller! Dock sprang han under (!) däcket istället för att hoppa igenom det, vilket resulterade i en disk.
 
Det kan tilläggas att vi var långt ifrån de enda som gjorde det. En stor del av startfältet hade diskat sig på just däcket. Några hundar hade till och med hoppat in i det, dock inga allvarliga skador, men ändå... Det diskturades mycket om däckets höjd, om hur vida det var för högt eller inte. Själv hade jag inte en tanke på att däcket skulle vara ett problem. Jag tror inte det kommer att vara det i framtiden heller. På den banan var däcket ovanligt högt, han kom i hög fart efter tunneln och jag låg före och pressade honom, för att få sådan bra tid som möjligt, så egentligen var det inte så konstigt att han sprang under.  
 
Agilityloppet gick super det också. Där körde jag ganska "säkert" med många framförbyten, vilket saktade ner farten lite, men det räckte ändå till en 3 placering och PINNE! :D Nu har vi fyra pinnar i vardera klass. Dock är vi helt klart inte redo för klass 3. Alla tjatar om att jag borde flytta upp, men ska jag vara ärlig känns det verkligen inte rätt. Till våren kanske, men än har vi mycket kvar att jobba på! ;D
 
Film från loppen publiceras imorgon! :)
 
 
 
 

Kass förare!

Idag bar det av till Tomtens Brukshundklubb, strax utanför Falköping. Åkte inte hemifrån förrän 7.30, men det var ändå en lång resa. Eller ja, två timmar är kanske inte jättelångt men då vi den senaste tiden mest tävlat i Göteborgsområdet känns det ganska långt. :P
  Första loppet var hoppklass 2 small. Det var en lätt springbana, men som resulterade i 5 fel i slalom. Jag tryckte ut honom för mycket så att han tog fel slalomingång. Dessutom gjorde jag ett ganska dumt vägval efter tunneln. Trodde att jag skulle vara snabbare än honom och lyckas klämma in ett blindbyte, men det blev inget vidare. Precis innan start fick vi också vänta  vänta och åter vänta på att "tidtagar-apparaten" skulle fungera vilket inte direkt resulterade i någon "explosiv" start. Men det är bara att gilla läget.
 
 
 
 
I agilityloppet hade vi bättre fart, men ännu ett dåligt vägval från min sida vilket ledde till en vägran. Jag var för otydlig i min handling. Resten av loppet gick iaf bra. Men satans vad arg jag är på mig själv! Visst, man kan inte alltid uppnå bra resultat, men jag borde som förare göra bättre ifrån mig än så här!
  Nä, andra bullar blire imorgon! Då startar vi två klasser igen på Tomtens Bk. (Tvådagars-tävling.) Då satan ska vi ha revansch! ;)
 
Tyvärr dog kameran i mitten av loppet,  strax efter vår vägran, så ni får se det i "två delar"
 
 
 
 

My precious...

Vaknade tidigt för all släpa mig upp ur sängen, skynda mig till bussen bara för att få reda på att fösta lektionen blivit inställd. Tydligen visste alla det utom jag. Kul... Men, men... Kom inte in på i-phonen imorse (har uppdaterat den "senaste versionen", men av någon anledning ville den inte låsa upp) så jag har fått klara mig hela dagen utan min kära iphone. Typ varit helt okontaktbar och avskärmad från hela världen.
   Nä, det kan ju faktiskt vara bra att vara utan den ibland. Det kändes bara så tomt. Inget fb, instagram, snabbchat, internet, sms, jag kunde inte ens ringa ett simpelt samtal! Dagens teknik... Hoppas, hoppas att den är mer "samarbetsvillig" imorgon. Annars får jag väl klara mig utan den imorgon också. Hur överlevde folk innan mobilen uppfanns?!
 
 
 Jag skulle egentligen på stan, men då det blev inställt fick det bli till att tragla sig igenom ännu några mattetal. Så himla mycket matte och fysik! Fattar inte hur alla andra hänger med på lektionerna utan att ens ha öppnat matteböckerna, medan jag sitter där och knappt hänger med i de snabba genomgångarna. Roten ur x-kvadrat, upphöjt till y dividerat med diverse faktorer, nä jag får huvudvärk bara jag tänker på det! 
   Så, nu har jag fått "klaga av mig" lite. Då jag inte hade någon större lust att äta korv och makaroner tog jag initiativet och lagade middag själv. Det blev faktiskt en riktigt lyckad middag gjord på det som kunde hittas i kylen/frysen. Ost/skinkfyllda kycklingfiléer i rabarbersås + rotfrukter serverat med ris. Lite udda, men väldigt gott! :D
 
   
 
 Mer bloggning blire imorgon!
                                                      /E

Första träningen!

Nu är vi officiellt medlemmar i Kallebäcks brukshundklubb eller rättare skrivet "SBKs Göteborgsavdelning". Klubben ligger bara några mil hemifrån och med buss tar det ca 20min. Vilket är jätteskönt för då behöver jag inte anpassa mig efter när bilen är ledig, utan kan bara hoppa på Grön Express när jag får en stund över. :)
 
Idag var vi (jag o Guy) och tränade på klubben första gången. Vi har såklart vart där en del innan och tävlat, men det var första gången som vi tränade. På klubben var det "Öppen träning" från 19- ca 20.30 där man kunde träna allt från lydnad, rallylydnad, agility m.m Dock var jag tydligen den enda som skulle träna agility... Det fanns gott om människor där men i stort sett alla tränade lydnad.
 
Men då vi ändå hade tagit oss hela vägen till klubben (Guys första busstur!) så kunde vi lika gärna träna på det som fanns framme. Containern med agilityhinderna var i och för sig upplåst, men då jag inte hade någon större lust att bygga en hel bana själv, så nöjde jag mig med att enbart träna balanshindrena.
 
Det var i och för sig en av anledningarna till att vi åkte till klubben. Just för att träna balanshinder, eller rättare sagt gungan. Kontaktfälten sitter bra, men gungan jobbar vi på för fullt. Idag gick det faktiskt riktigt bra! Han sprang hela vägen upp, fixade kontaktfälten med två tassar på/två av och kutade sedan mot leksaken på mitt kommando. Jag höll dock i gungan, men släppte den allt tidigare ju snabbe han sprang upp på den. Målet är såklart att han ska klara den helt själv, men vi tar små, små steg, så kanske en dag klarar vi den klockrent... Nu har vi iaf en gungan inom ganska nära räckhåll att träna på. ;)
 

 
 

Smart hund!

 Haha, skulle inte ha något emot att ha den hunden som hjälpreda! :P
 
 

Svampplockning

 
I helgen begav oss jag och la familla ut i skogen i jakt på svamp. Vi tog bilen till en jättemysig skog strax utanför Hindås där vi gick en långpromenad för att sedan grilla korv och marshmallows vid sjön. Det blev en lyckad utflykt med fint väder (sista sommardagen), lycklig hund och inga människor. Det var verkligen helt knäpptyst i skogen. Så skönt!
  Dock hittade vi inte särskilt mycket svamp... Tidigare år har vi plockat korgar fulla av soppar och kantareller, men i år blev det endast ett par ynkliga björksoppar. Snustorrt i marken så det har ju inte kunnat växa så mycket. Men inga sura miner för det!
   För en gångs skull hade vi faktiskt "bara" en hund med oss. Guy var hemma för att vila efter tävlingen och sällskapshund till Liz som blivit nyopererad (mer om henne i kommande inlägg). Det blev istället riktigt kvalitetstid för Porthos, vår äldsta schnauzerhane. Han verkade dock inte ha något emot det! Skönt för honom att slippa hålla kolla på dem andra hela tiden. Han är ju något i stil med familjens "boss". Tror han iaf... :P
 
Korvgrillning! :D
Porthos vid sjön :)
Massvis av svamp...
Like a boss :P
 
 
 

Studiedag!

Så himla skönt med studiedag på en måndag! Extra lång helg säger man ju aldrig nej till! ;)
Sovmorgon och senare var jag med tjejerna på stan, kollade lite kläder och åt lunch på Amazing Thai. Det var lunchbuffe så man fick äta hur mycket man ville för ett fast pris. Det var verkligen supergott! Vårrullar, nudlar, kyckling, räkchipps, sushi och mycket mer! Snacka om att jag var mätt efteråt! XD
Något senare hade jag tid hos frisören. Klipp/färg+slingor. Nu är jag åter blond istället för brun/blond. Resultatet får ni se snart! :D
 Efter frisören var jag i stallet och sedan har jag till större delen varit nedgrävd i läxor. Suck! Det värsta är att en fysikuppgift tar ca 30min så man måste typ sitta uppe halva natten för att bli klar... Längtar redan till Höstlovet... 

Maat! Och detta var bara första portionen! :P

Filmklipp!

Här är filmerna från lördagens två lopp!
 
 
Vinnarloppet! Hoppklass small
 
 
 Filmat: Mamma
 
Agilityklass small
 (5 fel i slalom, helt och håller mitt fel då jag inte sträckte på mig och var i vägen för den rätta ingången.)
 
 
 Filmat: Lina D

Helgens tävlingsbilder!

Här kommer äntligen bilderna från lördagens tävling i Angered! Många av de blev dock suddiga, men här är iaf några!
 
Prisutdelning! :)
 
Jag och Gangstern innan start. Är man smart stannar man i skuggan! ;D
 
 
Guys syster Wilma var också med och tävlade!
 
Pepptalk på startlinjen!
 
A-hindret är definitivt ett av Guys favorithinder! <3
 
 
Den dagen  vi sätter Gungan ordentligt...
 
Guys syster Wilma älskar leksaker! Särskilt sin lilla gris! :P
 
 Slalomträninen lönade sig! ;)
 
 

Stalljobb!

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Vaknade klockan 5.45 av den tjutande alarmklockan och en timme senare var jag i stallet. Tillsammans med Nina jobbade vi; dvs mockade hela stallet, fodrade, sopade, tempade + visiterade alla hästar (råder kvarka i stallet) in och utsläpp i hagarna, skottade spån m.m Fullt upp alltså! Senare på eftermiddagen var det möte med US, kvällsfodring, insläpp av hästar och spolning av leriga ben.
 
Puh, jag är verkligen helt slut! Är man i stallet så är man verkligen i gång hela dagen. För första gången på riktigt länge ser jag faktiskt fram emot att sova. Annars brukar jag ligga uppe halva nätterna och räkna får för att överhuvudtaget få en blund. :P
 
Tyvärr har jag varken hunnit med att ladda upp bilderna från gårdagens tävlingen eller filmerna från loppen, men de kommer! Håll utkik så ska ni se att de dyker upp under morgondagen! God natt så länge! :D
 
 
Svenskt citat: "´Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"...
 
 
 
Spolning av leriga ben
 
Stallet :)
 
När jag mockade var det plötsligt något som rörde sig. Till en början trodde jag det var en levande hästskit men det visade sig vara en padda! I stallet!:P
 
Stallkatten Sockan skiter medan Nina mockar... :P
 
  

Tävling i Angered

Idag var det dags för tävling igen! Nu har det varit tävlingar nästan varje helg! Me like! ;D
 
Dagens tävling arrangerades av Angereds BK, en ganska "grön" klubb vad gäller agilitytävlingar (deras första agilitytävling var i våras) men trotts det var tävlingen välorganiserad med härlig stämning, många starter och duktiga hundar. Att det dessutom låg så pass nära var verkligen skönt! Annars brukar man behöva gå upp mitt i natten för att hinna till första banvandring...
 
Banorna var ganska lätta. Första banan (vilket var hopp) var en självklar springbana där den snabbaste hunden vann. Själv trodde jag inte jag skulle ha någon chans med Guy. Viss, han är snabb och säker, men en bana som nästan helt består av raksträckor kan väl vi inte ha någon chans på?
 
Jag startade näst sist och bästa tiden var då 28,06s. Typ omöjlig tid att slå, men jag bestämde mig för att satsa allt och bara springa och ta vara på minsta lilla raksträcka. Vi sprang in på 0 fel och tiden 27.12s och vann klassen. Kan knappt fatta att vi kunde få en sådan tid! Guy var till och med 5 hundradelar snabbare än klass 3 pudeln i medium. Okej, hundradelar är väl i och för sig inte så mycket, men vi har allt höjt tempot det senaste!
 
Agilitybanan var lite svårare, men fortfarande lätt. Vi satte alla blindbyten, dock sträckte jag inte tillräckligt på mig innan slalom, vilket resulterade i att han kom in i fel ingång. Helt och hållet mitt fel. Guy skötte sig dock super och sprang på bra i agilityloppet också. Jag är så jäkla glad över den hunden! Han älskar verkligen agility galet mycket!! För honom finns inget bättre än när han får ta tunneln tre gånger om eller tävla om att springa ikapp mig på en raksträcka. Men det finns mycket som kan förbättras/behöver tränas på; varav gungan är prio ett. När vi väl sätter det satans hindret... Ja då blir vi farliga! :P
 
 

 PS: Bilder + film från tävlingen kommer upp imorgon!
 

Fredag den 13

Freeeedag! Så himla skönt att det äntligen är helg! Långhelg dessutom då det är studiedag på måndag! Men bara för det har jag inte varit på latsidan. Skola som vanligt sen har jag varit ute och sprungit i skogen, pluggat kemi + solat på altanen, tränat slalom med Gangstern, städat hela övervåningen + badrummet, lagat middag och pluggat klart matten. Trotts det har jag tonvis av plugg kvar (fysik, biologi...) men nu är iaf en del gjort. Bättre än att bara skjuta upp på det. ;)
 
På vägen hem från skolan hände dock något ut över det vanliga. Jag gick som vanligt hem, något jag alltid gör när det är fint väder och med tankarna på annat håll cyklade en tjej om mig upp för backen. Inget konstigt med det, men när hon var cirka 50 meter framför mig föll hon ihop.
 
Stackars tjej tänkte jag, konstigt ställe att köra av vägen på, men jag fortsatte at gå i samma takt. Det konstiga var att hon inte reste sig. Hon låg bara kvar där bredvid cykeln, vid sidan av vägen utan att röra sig. Jag skyndade på stegen och tänkte att hon säkert reser sig när som helst, men hon förblev orörlig. Jag gick fram till henne och frågade hur det var med henne och om hon var okej, men då hon inte svarade fick jag smått panik och trodde hon var medvetslös. Jag skakade henne försiktigt och först då vaknade hon.
 
Tydligen hade hon svimmat av cykeln och kände sig helt yr och snurrig i huvudet. Jag frågade om jag skulle ringa efter hjälp och fick hennes mammas nummer att ringa till. Dock var det ingen som svarade... Jag frågade hur hon kände sig och om hon trodde att hon kunde resa sig upp. Hon var tveksam, men kom ändå upp på fötterna och med cykeln som stöd ledde jag henne till busshållplatsen som var inte långt därifrån. Väl vid busshållplatsen svängde plötsligt en bil in och en äldre kvinna frågade hur det var fatt med flickan. Hon hade sett henne falla och blivit orolig och vänt tillbaka. Hon var väldigt omtänksam och erbjöd flickan skjuts hem. Det var verkligen snäll av henne, men själv är jag skulle jag inte följt med en främling även om hon verkar pålitlig. Flickan hade dock långt hem och tackade mer än gärna ja till skjuts. Jag kanske inte borde ha låtit henne följa med den äldre damen, men jag ringde senare hennes mamma (som svarade) och bekräftade vad som hänt och att hennes dotter fått skjuts hem. Mamman tackade för hjälpen och sa att hon var hemma och skulle ta emot dottern.
 
Jag har inte hört något mer så troligtvis kom hon hem oskadd. "Troligtvis" är inget vidare bra ord, men jag har svårt att tänka mig att kvinnan som erbjöd henne skjuts ville henne illa. Hennes mamma skulle ringt om något hänt. Men jag kanske handlade fel? Det är alltid lätt att efteråt tänka tillbaka på vad man "borde" gjort. Hade ni handlat annorlunda?
 
 

Träning på klubben!

Idag var första gången på länge som vi åkte upp till klubben och tränade. Jag har förstås tränat lite hemma, men det var länge sedan vi tränade "ordentligt". Vi byggde upp första delen av Magnes bana (den jag diskade mig på förra helgen), men bytte ut balansen mot slalom.
 

Jag tränade en hel del på att kalla in honom från starten, få honom över hinder nr 2 och samtidigt hinna med ett blindbyte för att sedan visa honom in i "rätt" tunnelingång. Det gick faktiskt riktigt bra och vi fick ett bra flyt genom hela kombinationen.
  Jag prövade också att byta tunnelingång och istället springa med honom från starten, skicka honom runt hinder nr2 för att sedan göra ett blindbyte (innan han landat) och skicka in honom i tunnelingången. Till en början gick det lite knaggligt, men när jag sedan bara skickade honom runt hindret och gjorde blindbytet på direkten (istället för att plocka honom över hindret och sedan göra bytet) gick det mycket bättre! Bra flyt, snäva svängar och hög hastighet! ;D
  Vi tränade också en del på säkerheten i slalom. Att han ska fortsätta ta alla pinnarna även om jag kutar i förväg. Inte var det lätt då han gärna hoppade över den sista pinnen, men till slut gick det ändå rätt bra! Något vi får fortsätta träna i framtiden!
  På lördag är det tävling igen! Bara en inofficell men det ska ändå bli jättekul! Taggad till tusen! xD 
 
 
 
 
 
 
 

Snuffe

Idag blev dagen då han somnade in. Sista dagen sittandes i köket på sin vanliga plats, sista dagen jag kliade hans öron så som älskade bli kliad, sista dagen han skuttade ur buren för att tigga godis tillsammans med hundarna, sista gången han reste i sin transportbur, sista andetaget...
  Klockan 17 hade vi tid hos veterinären i Partille. Ögat såg inget vidare ut. Han hade under den senaste veckan blivit allt mer svullen kring ögat och svarade inte längre på behandlingen. Vi borde gått till veterinären för länge sedan men han visade aldrig några symptomer på att ha ont. Han åt som vanligt, skuttade runt i köket med hundarna, inga problem med varken avföring eller pälsvård och var allmänt glad hela tiden.
 
Men han led. I tysthet led han, något som är ganska vanligt hos kaniner. Veterinären sa att det troligtvis var en tumör innanför ögat som orsakade svullnaden och som tryckte på inifrån. Vi blev erbjudna röntgen och vidare tester för att eventuellt operera bort tumören, men vi beslutade att istället låta honom somna in. Det skulle annars bli en lång, utdragen process som skulle leda till ännu mer lidande för honom. Dessutom var han hela 10 år, vilket är ganska mycket för en kanin, så därför var det inte mer än rätt att sätta punkt för lidandet och låta honom somna in.
 
Jag höll honom medan veterinären stack in sprutan med narkosen. Medan sprutan tömdes på narkos kände jag hur han blev allt mer avslappnad. Andetagen blev långsammare, kroppen allt tyngre, pulsen lägre tills hjärtat slutade slå. En del av mig ville bara rycka sprutan ur veterinären innan överdosen av narkos dödade honom, men det var ju det som var meningen. Hans liv var slut. Han skulle inte behöva lida mer...
 
 
 
Han var mitt första husdjur, min första och enda älskade vädur som jag fick strax innan min 7-års födelsedag. Han var den sötaste kaninungen, helt kolsvart och med en päls len som sammet. Han var också en ren plåga. Vägrade bäras, sparkades, bet och kissade i stort sett överallt. En av de roligaste stunderna i mitt liv var när min kära far skulle göra "eskimå hälsning" med honom och han vände rumpan till och pissade honom rakt i ansiktet. Tror aldrig jag har skrattat så mycket som jag gjorde då! :P
 
När han blev lite äldre började vi med kaninhoppning. Ja det finns faktiskt en sport för kaniner också! Jag hade till och med en egen hinderpark hemma och vi hann ut på några tävlingar innan jag bestämde mig för att det här inte var något för oss. Han fick istället blir sällskapskanin och levde sitt liv med oss, katten, sköldpaddorna och hundarna. Han hade sin bur inbyggd i köket, en "rasthage" utomhus (som han delade med skölpaddorna) och han följde med i stort sett överallt. Till Smögen, Simrishamn, Tjeckien, Kroatien, ja han var självklar familjemedlem som kommer att vara saknad av oss alla. Inte minst hundarna som nu inte längre kan sno hans mat...
 
Han var svart, tuff, älskade banan, hatade sopkvastar och tyckte öronmassage var det bästa som fanns. Vila i frid min älskade lilla vädur! <3
 
 
 
 

Back to training!

Idag blev äntligen det första träningspasset med Gangstern av! Har varken haft tid eller lust (inte jättekul att enbart träna på några kvadratmeter) men jag slutade för en gångs skull tidigt, så jag satte upp några slalompinnar för att träna upp farten. Hemma springer han av bara den, men på tävlingar tar det en evighet att ta sig igenom ett slalom på 12 pinnar. Men det ska det bli ändring på!
  Mer träning blire på torsdag! Då är bilen ledig så förhoppningsvis kan vi åka iväg och träna istället för att träna på gräsplätten. Knappt man får plats med 10 pinnar, ännu värre 12 (om man inte börjar med första pinnen i skogen) så vi behöver verkligen komma ut och träna på "riktigt". ;)
   Efter träningen var jag hurtig nog och sprang till stallet, fast det krävdes en del övertalan. :P  Väl där fixade jag med Tenner och red ut en sväng i skogen i  sällskap av Ebba & Quira. Det blev en hel del klättring, både upp och ner för de båda hästarna. Uteritter är verkligen något av det bästa som finns! Iaf om man inte är för många. Är man en hel karavan av hästar kan det varar lite tråkigt då man bara rider på ett enda långt led, men rider man 2-4st kan man ju ändå prata på vägen. ;D
  Gäsp, nu blire dejt med kudden. Börjar inte förrän halv 11 imorgon (enligt schema) så det blire låång sovmorgon!  Ha det gött! Mer bloggning imorgon!
                                                                 /E
 
Fina hästarna! <3
 

Bilder från gårdagens tävling!

Här är bilder från gårdagens tävling i Bollebygd!
 
Det gäller att kommunicera med hunden i god tid...
 
... för att få till en snäv sväng. :)
 
 
Gangstern i slalom!
 
Hindersäkra är vi iaf! :D
 
 
Hastigheten i slalom är dock något vi måste jobba på... Det flyter på, men det kan gå betydligt snabbare!
 
Skuttvarianten kan man också köra. Dock inte så effektiv :P
Tunnelglad vovve!
My number one! <3

Film!

Här kommer två filmklipp från gårdagens tävling! Tyvärr har jag ingen film från vinstloppet, men om en stund kommer det iaf upp bilder från det loppet. Tills vidare får ni nöja er med film från det "dåliga" loppet + Cias och Benny häftiga lopp! xD
 
 Vårt disk-lopp:
 
 
 
 
 
 Cia & Benny!

Åter på tävlingsbanan!

Nu är det full rulle på tävlingsfronten! I och för sig är många av tävlingarna inofficiella, men då vi redan har alla pinnar som krävs för uppflyttning, så spelar det ingen större roll om tävlingarna är officiella eller inte. På officiella tävlingar tävlar vi enbart mot klass 2 hundar och på inofficiella tävlar vi mot allt från nybörjarhundar till SM-ekipage.
 
Idag var det hur som helst en officiell tävling i Bollebygd. Ingen jättestor tävling, men ändå med många duktiga ekipage. Dagens banor var riktigt kluriga där det ena ekipaget efter det andra diskade sig. Det var Magne som var domare (dömer + ritar banor), jag har även gått kurs hos honom innan, och hans banor är då inte lätta! Svårigheter så som hinder från "fel" håll och bortåtriktade tunnelingångar fanns i stort sett överallt, så det gällde verkligen att hålla tungan rätt i mun för att lyckas med en felfri runda!
 
Första loppet gick inte alls bra. Jag var otydlig vid andra hopphindret och när jag väl gjorde blindbytet sprang han rätt in i fel tunnelingång, trotts att jag tyckte själva bytet var tydligt. Så det blir något vi får jobba på! Samma fel blev det vid sista tunnelingången där jag gjorde ännu ett hyfsat tydligt blindbyte och hunden bara susade in i den andra ingången. Ni får bevis på filmen imorgon!
 
Andra loppet gick desto bättre! Något sur (mest på mig själv) ville jag ha revansch och efter att ha tagit oss igenom hoppbanan på noll fel och bästa tid vann vi klassen! Allt flöt på bra och vi visste vart vi hade varandra under hela loppet. Hoppbanan var inte riktigt lika svår som agilitybanan, men trotts det var det ändå bara två ekipage som kom runt nollade!
 
Nu blire till att träna, träna, träna! Nästa tävling är nästa helg, men innan dess ska jag försöka klämma in några träningstillfällen efter skolan. Gungan, öka snabbheten i slalom, blindbyten, listan över vad vi behöver träna på kan göras lång... Nu gäller det bara att få tid till det också!
 
 
Bilder + filmer från dagens tävling kommer upp imorgon så håll utkik! Jag vill också gratulera Cia, tränaren och ägaren till Benny (bordercollien jag tävlade innan) till deras första PINNE! Grymt att ta pinne med en raketsnabb BC, särskilt när hon har krycka och inte kan springa. Film från deras lopp kommer också upp imorgon! Missa ej! x
 
 
 

Öppet hus i stallet!

Igår var det Rådasjön-runt, ett evenemang där föreningar runt Rådasjön (ligger utanför Göteborg) har öppet hus och visar upp sin klubb/förening. Även detta år hade vi öppet hus på Råda ridklubb och erbjöd på såväl ponnyridning, ansiktsmålning, uppvisning i Horsemanship och agility. Själv höll jag i agilityn. VI var två lag med tre hundar i varje som körde stafetter i ridhuset. Lite crazy banana blev det då jag körde två hundar + fixade med banorna och byggde om i pauserna, men det löste sig ändå. Med bästa rådamänniskorna som funktionärer, mamma som speaker (behöver jag nämna att hon inte behövde mikrofon) och riktigt duktiga agilitymänniskor som erbjöd sig att komma på sin lediga dag, så kunde det ju bara inte sluta annat än bra!
 
Efterfrågan på ponnyridning var enorm och kön blev hela tiden längre och längre. Tur nog hade vi flera hästar som kunde gå, så det flöt ändå på bra. Jag skulle egentligen varit kassör, men ställde mig istället som "kö-organisatör" för att få ordning på alla människor som var precis överallt. Inte lätt heller när ridskolan var igång samtidigt och skulle komma förbi med hela karavenen av hästar och föräldrar, men det löste sig bra!
 
Ansiktsmålningen gick också med vinst och vart man än tittade såg man ungar målade som tigrar, katter, leoparder, ja till och med en och annan häst kunde man se. Dagen blev sammanfattningsvis riktigt lyckad! Själv tycker jag agilityn kunde varit mer organiserad. Jag var den enda i stallet som visste hur agility fungerar så det tog lite tid när vi byggde om mellan banorna, men hundarna + förarna var superduktiga och jag tror ändå det var underhållande att se på! ;D
 
 Nu är det snart dags för nästa aktivitet! Inte långt kvar till Fångarna på Råda där vi bjuder in andra klubbar för att delta i den spännande femkampen! Innan dess är det dock något annat som ska planeras. Ett topphemligt projekt som vi i Ungdomssektionen håller i. Gissningar? :P
 

Gammal bild hehe :P
 
 

Skaldjur!

För er som har lyckats missa det så är jag ett big fan av skaldjur och fisk! Jag älskar allt som har med havet att göra (iaf har jag inte ätit något äckligt än) och min favoritmat är definitivt fångad därifrån! Äter allt förutom fiskbullar, men vad jag vet är det ändå inte särskilt mycket fisk i dem, iaf inte skolans... :P
  Hur som helst åt vi kräftor idag, så det är därför jag babblar en massa om fisk o skaldjur. Jag åt också krabba för första gången i mitt liv! Något jag borde ha ätit för länge sedan men som bara inte blivit av... Idag åt jag iaf krabba och  det var faktiskt jättegott! Benen var helt ok, men köttet inuti kroppen var definitivt bäst! Stort plus vad gäller smaken + att det var så mycket lättare att äta krabba än kräftor! Annars brukar man få kämpa sig blodig innan man fått ut den ynkliga köttbiten från kräftbenet, men att äta krabba gick som en dans! Så krabba ska jag verkligen äta igen! Mums!
  Kräftorna smakade dock inget vidare. La familla tyckte att det var de bästa kräftorna vi någonsin köpt, men jag tyckte mest de smakade rakvatten. Typ som om de blivit smaksatta med något kemiskt medel. Skumt! Krabban var iaf god och stor nog att den räckte till en hel middag!
  Kvar på listan över havsrätter är hummer och kanske ål?! Själv har jag ingen aning om hur det smakar, men det låter spännande! Har ni smakat ål eller hummer?
 
  
 
 
Krabba! :D
 
Gangstern var väldigt nyfiken på dessa "spretiga" varelser!
 
Till efterätt blev det kladdkaka (made by masterchief herself) med kokos och glass till. Pappsen fyllde ju år idag så det måste såklart firas!
 

Inte riktigt som planerat...

Fy vilken dag! För en gångs skull var det inte skola, utan idag var det istället Naturhistoriska museet som gällde. Vi skulle ta bussen till Linneplatsen och mötas där 10.45 för att sedan gå en guidad tur på museet. Det trodde iaf jag...
  Dock blev det lite ändringar i planen då bussarna inte längre går samma väg (stannar inte ens på korsvägen!) vilket resulterade i att jag och Filippa fick gå/halvspringa för att hinna till nästa busshållplats där vi precis hann med nästa buss. Väl på bussen kunde vi äntligen pusta ut och kom i precis lagom tid fram till Linneplatsen. När vi gått av bussen upptäckte vi dock att vi var de enda som stod där...
  Det visade sig att vi skulle samlas utanför museet, så vi var tvungna att så snabbt som möjligt ta oss till museet för att hinna med den guidade visningen. Egentligen är det kanske inte så svårt att hitta i GB, kanske var vi bara två helt hopplöst förvirrade blondiner från lilla Mölnlycke, men vi visste faktiskt inte vart det Naturhistoriska museet låg. Då vi inte fick någon kontakt med varken klassen eller lärarna gick vi på ren gissning upp för de första bästa trapporna vi såg från hållplatsen. (Vi hade tidigare hört att man var tvungen att gå upp för en massa trappor för att komma dit.)
  Sagt och gjort gick vi upp för alla miljoner trappsteg för att sedan upptäcka att var vid en stor kyrka, inte alls ett museum. Vi frågade några som stod utanför och det visade sig att vi hade gått åt helt fel håll. Vi skulle ha gått åt höger från Linneplatsen och istället hade vi gått åt vänster och bestigit alla trappor i onödan, samtidigt som klockan började närma sig 11 och den guidade visningen...
  Fort som satan tog vi oss ner för trapporna, korsade vägen + alla spårvagnar (utan att dö) för att sedan gå upp för alla miljoner trappor upp mot Naturhistoriska museet. Klockan var precis 11 när vi kom dit och vi trodde att visningen hade börjat, men klassen var fortfarande utanför dörrarna och knappt en minut senare började visningen. Puh, snacka om nära ögat!
  Visningen var tja, bra... Huvudtemat var hur djur befruktar sig, varför de gör det och olika konstiga typer av sätt att "lura" sin partner. Efter visningen var klockan 12 och dags för lunch. Trodde vi... Det visade sig att maten (bagette, äpple, festis) hade kommit fel och var på väg ner till Halland... Så vi fick ingen lunch. Vilket sög. Istället blev vi (i våra bestämda studiegrupper) ivägskickade på stadsorgientering i Göteborg. Vi fick ett papper med 16 ledtrådar, som var och en ledde till en plats i GB, som gruppen skulle lista ut. När man väl kommit till platsen skulle det tas ett gruppfoto som bildbevis, innan man fortsatte till nästa plats.
   Ingen hade någon vidare lust att vandra omkring i GB, särskilt inte på hungrig mage, men vi hade inte direkt något val så vi började traska mot iväg mot Järntorget. Ni kanske redan nu inser att jag inte gjorde någon storslagen insats i gruppen (med tanke på mitt lokalsinne...) men vi lyckades ändå hitta några av plasterna. ;)
 
Snacka om att det var skönt att komma hem sen! Stort plus att jag lyckades hitta hem med tanke på alla icke-gällande busslinjer! Stolt tjej hittade hem från stora staden och dagen slutade bra, även om den till en början såg ganska mörk ut. :P
  
Liten tjej i stora staden... :P
 
 

Tillbaka till grundskolan

Jepp, tyvärr fixade jag inte gymnasiet så jag måste börja om nian igen... Nä, skojade bara! Aldrig att jag börjar om på den förra skolan! Visst var den bra men inget går upp emot gymnasiet!
  Vad jag egentligen gjorde där var att jag, och en nära vän till mig, var där och berättade om gymnasiet. Hur det var att gå på Hulebäck, vad som var speciellt med naturlinjen, hur vi studerar, miljön i skolan, hur det är att gå på en stor skola med många elever (1700pers) osv.
  Det kändes konstigt nog precis som vanligt där vi satt i matsalen. Även om vissa saker hade förändrats, så såg det ändå likadant ut. De gamla skåpen stod som vanligt på sin plats, tavlorna hängde där de brukade, samma lärare i korridorena, till och med samma föremål i slöjdmontrarna. 
  Medan vi väntade på att syon skulle babbla klart om alla intagningspoäng och högskolebehörighet (tro mig hon är en riktig, sömnframkallande, pratkvarn) träffade vi vår gamla engelskalärare. Lärarna på Hulebäck är toppen, men om det är någon lärare jag saknar så är det min gamla engelskalärare. Hon var verkligen grym och vi utvecklades så enormt mycket när vi hade henne, samtidigt som vi hade roligt på lektionerna. Min nuvarande engelskalärare lär oss i stort sett ingeting. Vilket är ganska surt, särskilt för dem som vill plugga utomlands... Men det är bara till att gilla läget och istället själv ta ansvar för sina studier...
  Hur som helst saknar jag inte grundskolan ett dugg. På gymnasiet är det så mycket mer frihet, eget ansvar, (man är ju där av egen vilja!) och man läser enbart de ämnen man är intresserad av. Ingen mer slöjd, bild, hemkunskap, musik ect. Fast jag saknar musik lite, men man känner iaf att man är där för att man verkligen vill det, inte för att "bara gå i skolan".
 
Nu har jag fått skriva av mig lite. Ibland hände det att fingrarna bara smattrar över tangenterna och det blir den ena långa meningen efter den andra. Det händer dock inte så ofta så ni behöver inte oroa er... Gymnasiet är iaf toppen, även om det kan vara ett helvete ibland. Andra året på natur och sedan blire veterinärhögskola! Ska "bara" lyckas få A i varenda ämne. Ingen press....
 

Pälsboll

Tiden verkligen flyger iväg! Skulle egentligen bloggat igår, men somnade strax efter ännu ett avsnitt av Once upon a time. Så himla bra serie! Fast inget går upp emot Revenge... Så taggad inför tredje säsongen! Bara 25 dagar kvar nu! xD
  Igår vare skola i vanlig ordning och sedan stallet. På lektionen red vi ut i skogen med ridläraren i täten på lektionshästen Bamse. Själv red jag min lilla arga fux Kapten Morgan. Jäklar vad kul det var! Vi hade typ förväntat oss en stillsam tur ut i naturen, men det blev istället mycket fart o fläkt och Morgan pinnade på av bara den! Sötnosen gjorde galoppfattningar på stället och började takta i någon slags spansk skritt så fort jag kortade tyglarna. Att han tyckte det var kul i skogen är helt klart en underdrift! :P
  Dock har han just nu en ganska tjock päls (fluffat till sig under nattens sommarbete) så när vi kom tillbaka till stallet var han helt genomblöt av svett. Hela pälsen var helt lockig och han var praktiskt taget plaskblöt. Men han blev givetvis ordentligt ompysslad och fick på sig en tunn filt så att han inte skulle frysa. På torsdag ryker äntligen pälsen så då blir han som ny igen! Jobbigt att ha en dyngsur häst efter varje ridpass... Har era hästar också mycket päls efter sommarbetet eller är det bara min sköthäst som ser ut som en fluffig pälsboll?
 
 Gammal favoritbild! <3
 

Regn, regn, regn

Himlen är askgrå och regnet bara öser ner. Förste september, sommarn är slut och höstens väderprognos ser inte ljusare ut än en iphoneskärm med två procent batteri. Men, men... Är man inomhus klädd i mysbyxor och med en kopp varm choklad i handen, så är det ju inte så illa?!
   Har pluggat typ hela förmiddagen, matte, kemi, fysik, ja alla de roliga ämnena och förtjänar äntligen en stund framför datorn. Senare blire träning, stallet och mys framför en bra film. Har ni några tips på filmval? Är öppen för att mellan himmel och jord, så länge det inte är någon svensk deprimerande dramafilm. :P