Åter på tävlingsbanan!

Nu är det full rulle på tävlingsfronten! I och för sig är många av tävlingarna inofficiella, men då vi redan har alla pinnar som krävs för uppflyttning, så spelar det ingen större roll om tävlingarna är officiella eller inte. På officiella tävlingar tävlar vi enbart mot klass 2 hundar och på inofficiella tävlar vi mot allt från nybörjarhundar till SM-ekipage.
 
Idag var det hur som helst en officiell tävling i Bollebygd. Ingen jättestor tävling, men ändå med många duktiga ekipage. Dagens banor var riktigt kluriga där det ena ekipaget efter det andra diskade sig. Det var Magne som var domare (dömer + ritar banor), jag har även gått kurs hos honom innan, och hans banor är då inte lätta! Svårigheter så som hinder från "fel" håll och bortåtriktade tunnelingångar fanns i stort sett överallt, så det gällde verkligen att hålla tungan rätt i mun för att lyckas med en felfri runda!
 
Första loppet gick inte alls bra. Jag var otydlig vid andra hopphindret och när jag väl gjorde blindbytet sprang han rätt in i fel tunnelingång, trotts att jag tyckte själva bytet var tydligt. Så det blir något vi får jobba på! Samma fel blev det vid sista tunnelingången där jag gjorde ännu ett hyfsat tydligt blindbyte och hunden bara susade in i den andra ingången. Ni får bevis på filmen imorgon!
 
Andra loppet gick desto bättre! Något sur (mest på mig själv) ville jag ha revansch och efter att ha tagit oss igenom hoppbanan på noll fel och bästa tid vann vi klassen! Allt flöt på bra och vi visste vart vi hade varandra under hela loppet. Hoppbanan var inte riktigt lika svår som agilitybanan, men trotts det var det ändå bara två ekipage som kom runt nollade!
 
Nu blire till att träna, träna, träna! Nästa tävling är nästa helg, men innan dess ska jag försöka klämma in några träningstillfällen efter skolan. Gungan, öka snabbheten i slalom, blindbyten, listan över vad vi behöver träna på kan göras lång... Nu gäller det bara att få tid till det också!
 
 
Bilder + filmer från dagens tävling kommer upp imorgon så håll utkik! Jag vill också gratulera Cia, tränaren och ägaren till Benny (bordercollien jag tävlade innan) till deras första PINNE! Grymt att ta pinne med en raketsnabb BC, särskilt när hon har krycka och inte kan springa. Film från deras lopp kommer också upp imorgon! Missa ej! x
 
 
 Kom ihåg mig?