Tävling dag 2

Andra tävlingsdagen och bilen rullade åter iväg till Falköping. Jag var ganska missnöjd efter gårdagens lopp så nu satan skulle vi vara skärpta! Vi kom dock fram till tävlingsplatsen tidigare än planerat så det blev den del väntande innan banorna äntligen byggdes om till klass 2.
 
Upplägget såg likadant ut som igår med hoppklassen först. Banan var en enkel springbana med endast två byten, en något klurig sväng, annars var den lätt som en plätt. Ändå blev det disk... Vi höll ett rätt bra tempo genom hela banan och när det äntligen blev dags för raksträckan in i mål gav jag järnet och lät honom fixa hindrena själv. Det är ju vinna eller försvinna som gäller! Dock sprang han under (!) däcket istället för att hoppa igenom det, vilket resulterade i en disk.
 
Det kan tilläggas att vi var långt ifrån de enda som gjorde det. En stor del av startfältet hade diskat sig på just däcket. Några hundar hade till och med hoppat in i det, dock inga allvarliga skador, men ändå... Det diskturades mycket om däckets höjd, om hur vida det var för högt eller inte. Själv hade jag inte en tanke på att däcket skulle vara ett problem. Jag tror inte det kommer att vara det i framtiden heller. På den banan var däcket ovanligt högt, han kom i hög fart efter tunneln och jag låg före och pressade honom, för att få sådan bra tid som möjligt, så egentligen var det inte så konstigt att han sprang under.  
 
Agilityloppet gick super det också. Där körde jag ganska "säkert" med många framförbyten, vilket saktade ner farten lite, men det räckte ändå till en 3 placering och PINNE! :D Nu har vi fyra pinnar i vardera klass. Dock är vi helt klart inte redo för klass 3. Alla tjatar om att jag borde flytta upp, men ska jag vara ärlig känns det verkligen inte rätt. Till våren kanske, men än har vi mycket kvar att jobba på! ;D
 
Film från loppen publiceras imorgon! :)
 
 
 
 Kom ihåg mig?