101 sköldpaddor!

Gårdagen var helt FANASTISK samtidigt som jag aldrig mått så illa som jag gjorde då! Mer om det får ni veta imorgon! :P
Idag har vi mest solat vid poolen. Volker, vår projektledare, skulle på möte med den kenyanska presidenten(!) ang hans projekt så det blev en ledig dag. 
Dock fick vi innan mötet se ett sköldpaddsbo! Volker hade fått ett samtal från några av hans strandkillar så vi tog bilen och åkte dit. Totalt fanns det 101 ägg i boet! Helt galet att en enda sköldpadda kan skapa så många liv! Äggen skulle dock flyttas till en säkrare plats några meter ifrån boet så vi fick hjälpa till och se till att äggen hela tiden vad i skugga. Hela 60 dagar elr mer dröjer det innan de kläcks. Dock fanns det bon där som redan var uppe i 70dagar så vem vet. Kanske, om vi har tur, får vi se de kläckas!
Senare, efter ännu mer solande, gick vi en promenad på stranden och mötte en man med cameler. Vi tänkte varför inte, vi lär ju aldrig träffa cameler igen så vi passade på att ta en camelrit på stranden. Det var hur häftigt som helst! Sjukt högt upp men bekvämare än vad jag trodde att det skulle vara. Men om jag måste välja föredrar jag hästar. Mer jordnära. ;D

Sköldpaddsboet var ca50cm djupt.


Äggen förvarades i en hink innan de åter placerares i stranden.

Dags att gräva ett nytt bo. Detta område är bevakat så att äggen inte blir rörda av försäljare som vill stjäla äggen.

Cameler på stranden!


Det var riktigt häftigt när de reste sig upp! Kanske borde införa det i stallet?...

Helt klart ett minne för livet!

Stallkompisar a la Kenya!

Selfie med camelen Obama! :)Kom ihåg mig?