Barnhem och muslimsk skola

Idag har jag tillsammans med Caroline, Volker och Simon (har kontakt med skolor) besökt ett barnhem och en muslimsk skola. Det var verkligen STOR skillnad på skolorna i Sverige! Barnhemmet var dock väldigt nytt och fräscht. Barnen hade varsin säng, fina rum och gott om kläder. Efter besöket på barnhemmet fortsatte vi till den muslimska skola som Volker hade byggt. När vi kom ur jeepen sprang det genast ut massvis av barn och inom några sekunder var vi omringade av barn i alla åldrar med ögon stora som tefat. 
Alla var de jättesöta och glada även om de till en början var ganska blyga inför vårt besök. I skolan lär de sig såväl engelska som muslimska och självklart även andra ämnen som matte och bioligi. Dock var det många av barnen som inte hade det särskilt väl ställt hemma... Vissa led av såkallad jiggers. Jiggers är maskar som tar sig in i fötterna på barnen där de sedan lägger ägg. Foten blir infekterad och vissa fall blir det så illa att barnet inga kan gå till skolan. 
Det är jättekul att träffa barnen men samtidigt hemskt att se under vilka förhållanden de lever i! Inga barn ska behöva lida på grund av att de inte har råd med läkarvård elr utbildning!! 
 Planerna för imorgon är inte bestämda men på fredag ska vi besöka barnhemmet. Volker och Simon ska hålla föredrag om valhajarna och få barnen på barnhemmet involverade i marinbiologin. Jag ser verkligen fram emot att träffa barnen igen! Alla är de positiva med leenden på läpparna och har ett driv och pepp inför att lära sig! 

Här är några bilder från Carolines kamera! 
Kom ihåg mig?