Ett minne för livet!

I torsdags vare dags för ännu en dykning! Den här gången dök vi vid ett rev som var känt för sina havssköldpaddor. Färden dit vad dock inte lätt.. Fy tusan vad illa jag mådde! Vi satt i en liten gummibåt och skulle ta oss ut till revet genom vågor så stora att hela båten guppade rätt upp i luften och ner för varje våg. Dessutom var det ont om våtdräkter innan dyket så jag offrade mig och klämde mig i en dräkt i x-small, något jag verkligen ångrade sen! Dräkten expanderade i och för sig i vattnet men på båten kändes det som om mina lungor skulle klämmas sönder.
Men ALLT lidande var verkligen värt dyket! Första dyket fick vi bara en skymt av en havssköldpadda men andra dyket såg vi hela sex stycken! En var helt gigantiskt när den gled genom vattnet. Det var hur mäktigt som helst att simma tillsammans med dessa varelser! Så stora (särskilt i vattnet) men ändå så harmoniska och vackra. Såklart är det inger mot en valhaj men att simma med havssköldpaddor är inte så illa det heller! :)

Här får ni en inblick i hur det var under ytan! Bilderna är tagna från Emilias undervattenskamera! 

Den vackra och giftiga drakfisken!

Så mäktigt! Vi kom så nära att man även kunde klappa sköldpaddorna. Dock gjorde vi av respekt inte det! ;)

Denna skölpadda låg och vilade under en sten medan vi observerade den.

Det var då inte lätt att hålla sig på botten! Stundtals blev jag för lätt (hade för mycket luft) och fick kämpa mig ner till bottnen. :P 
Det är mycket svårare att dyka än vad man kan tro! Kom ihåg mig?