KENYA

Om sex dagar lyfter planet till KENYA! Gah jag är så sjukt taggad!!! Ända sedan vi kom hem från Kroatien förra året har jag velat resa någonstans. Helst så lång bort från Sverige som möjligt. Min dröm har alltid varit att snorkla/dyka bland korallrev. Havet och livet under vattenytan har alltid fascinerat mig. Som liten var drömmen att bli delfintränare och så fort det kom något program om hajar elr liknade på Discovery satt jag som klistrad framför TVn. 
  Så nu ska drömmen äntligen besannas! I Kenya ska jag tillsammans med ett gäng ungdomar, från andra delar av världen, jobba som volontär på ett Marint Reservat vid Diani Beach. Projektets syfte är att arbeta med att bevara och skydda artrikedomen både under ytan som på land. Projektets huvudsyften är havssköldpaddor och valhajar. Arbetsuppgifterna kommer bland annat vara att övervaka sköldpaddor och deras ägg, valhajseminarier, dykarexpeditioner, safari i vildmarken, besök på lokala skolor med mera. 
  I tre hela veckor ska jag vara i Kenya. Jag har knappt flygt i mitt liv (senast var jag 3år) och har inte satt en fot utanför Europa, så detta blir verkligen en omställning! Sen blir det såklart spännande att för första gången klara sig själv, stå på egna ben, utan att ha föräldrarna under samma tak. Denna resa kommer bli otroligt lärorikt, utmanande och lite skrämmande men framförallt grymt spännande!
"Världen är en bok, den som stannar hemma läser bara första sidan" :P
 
 
Här är några bilder från Volontärresors hemsida:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Låter som du kommer få vara med om ett riktigt härligt äventyr
Kom ihåg mig?