Tillbaka i tiden

Igår spolades tiden tillbaka fyrahundra år och vi befann oss i en by från 1600-talet. Det var iaf vad den skulle föreställa. Varje år anordnas en så kallad "aprikosdag" i Miroslav. Man har bland annat knödel-med-aprikos-ätartävling, marknad med diverse hantverk, musik, modevisning, rovfåglar och fäktning. Allt med aprikos/1600-tals-tema. Det var hur mysigt som helst att gå runt bland de olika hantverkarna, som alla var utklädda i medeltidskläder, ja till och med barnen var det, och se på olika smycken, knivar, skålar, kläder, ja allt med en historisk koppling.
  Under dagen anordnades det varje timma diverse aktiviteter/föreställningar. Musketörer fäktades och sköt med någon typ av uråldriga gevär. Gevären lät minst lika högt som granater och skapade så mycket rök att man knappt såg handen framför sig. Förutom skottlossning och fäktning visades också en timmes förställning av det 30-åriga kriget. I kriget kämpade (tro det elr ej!) svenskar mot tjecker! Så klart drogs det en del skämt om de envisa svenskarna som vägrade lämna landet. Kriget slutade dock med fred och bägge sidor "vann". 
  Avslutningsvis såg vi även knödel-ätar-tävlingen. Han som vann åt hela 75 knödlar inom loppet av 20minuter. Helt sjukt! Själv har jag dock aldrig tyckt om knödel med varm frukt i. Har lärt mig äta sill men knödel lär jag nog aldrig kunna äta... :P 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 Kom ihåg mig?