Dacke Boy

Skola som vanligt (tar den aldrig slut?!) och senare stallet. Red Dacke idag. I början var han dock satans jobbig med bogarna huller om buller, dåliga förhållningar och springa ifrån arbete a lá Dacke. Detta släppte dock efter hand och efter galoppen gick han som en klocka! Nu är han i stort sett helt återställd och ska i senare av veckan börja gå lektioner. Härligt att han är bra igen men jag kommer sakna att rida honom. Grym häst! :D
 


 


Bildbomb från tävlingshelgen!

 
 
 
 
 
 
 
 

Halmstad

Det här med bloggandet går typ åt skogen.. Har dock så mycket nu i skolan + stallet, agility, jobb, ja ni läste rätt! Jag har fått jobb på en restaurang i stan och jobbar några kvällar/eftermiddagar i veckan. Jag trivs jättebra på jobbet! Härligt folk och full rulle så tiden bara rinner iväg. ;)
I skolan går det bra även om det är segt. Är så jäkla skoltrött nu!!! Bara ett prov, en redovisning och en labbrapport kvar nu! Det ska bli så gött med sommarlov! Har aldrig längtat så mycket som jag gör nu!
 
Den här helgen blev det dock inte mycket pluggande. Spenderade den tillsammans med hela familjen i Halmstad. Vi hade hyrt en mysig stuga på Tylösand camping, bara några minuter från havet och den oändligt långa stranden. Hundarna var som tokiga! Haha så härligt! Anledningen till att vi åkte till Halmstad var för att tävla, men eftersom det var en tvådagarstävling passade vi på att göra en familjehelg av det. Så sällan vi är tillsammans allihopa så det var verkligen kul!
 
Själva tävlingen gick bra! I lördags nollade vi bägge loppen med hyfsade tider. Konkurransen var hård med startfält på över 60 starter men vi lyckades ändå placera oss bra. Idag gick det sämre. Första loppet stack han från banan (morsgris...) men andra loppet skärpte han sig och vi placerade oss. Dock var det väldigt varmt idag, men ändå så härligt med sommarvärme! Visst, hundarna springer bättre när det är 15C och mulet men detta var bara underbart! Sammanfattningsvis en grym helg! Sommarväder, härligt folk och duktig Gangster! xD
 
Bilder från helgen kommer på bloggen imorgon! :)
 


 
 
 
 
 

Träning

Tiden bara rusar iväg! Kändes som det nyss var måndag! I skolan är det sjukt mycket. Massa prov, inlämningar och redovisningar... 3 veckor intensivt och sen kanske man äntligen kan andas ut. Igår belv det iaf en paus från pluggandet och istället träning på klubben. Hade inget planerat utan byggde bara upp en bana som innehöll det vi behövde jobba på. Staket och skikthandling. Det gick faktiskt väldigt bra! Jag fick springa som satan men det var det värt!
Mer + roligare bloggning blire imorgon! Ha det gött!
 
 
 

Träning a lá schnauzer!
Finaste Dackeboy!

 

Vårruset

Dagen började som ett helvete med ösregn som aldrig tycktes sluta. Hade dessutom en satans magknip (tips sätt inte i er en bagett på 2min) men det gick som tur var över. :)
Kl 19.05 gick andra starten. Jag ville inte springa i första gruppen då jag inte hade någon aning om hur snabbt jag skulle orka springa, därför valde jag att starta i gruppen senare. Loppet gick faktiskt bra! Bara 5km, men då jag i vanliga fall springer 4km trodde jag att det skulle vara jobbigare. Dock sprang jag inte särskilt fort. Sen var det emellanåt ganska svårt att ta sig förbi alla människor. Sjukt mycket folk!
 
Mitt mål var iaf att springa hela tiden och det gjorde jag. Sååå mycket roligare att  springa med massa människor än att springa själv i skogen. Man tänker inte ens på att det är jobbigt utan kämpar hela tiden för att sig förbi alla som är framför en. ;)
 
Tiden blev 28min så jag är nöjd. Hon som vann sprang på 19 minuter så det är ju alltid något att slå! Mitt mål är iaf klara under 23minuter. Det blir till att springa ännu mer och bättra på kondisen! Kan vara en fördel att börja träna på 5km också. ;) Hur som helst var det jättekul att springa! Tyvärr är jag inte anmäld till Göteborgsvarvet men taggar istället Blodomloppet i juni. Då jäklar! :P
   
 


Uppdatering!

Bloggningen har verkligen inte varit någon vidare men har haft så mycket att göra att den prioriterats bort. Men nu blire iaf lite mer uppdatering.
Förra helgens tävlingar gick sådär. Även om vi lyckades vinna en klass kändes inga av loppen bra. Jag var själv lire ringrostig och Guy var ofokuserad. Men det är bara till att träna! Något som det tyvärr blivit alldeles för lite av. Å andra sidan har jag inte längre samma "tävlingssug" att samla på mig pinnar, vilket har lett till att vi inte tränat lika mycket som tidigare. Det är såklart ingen ursäkt, men agility gör vi mer för att det är kul med mindre fokus på resultatet. ;) 
 
Jag har nu i veckan även varit i Stockholm med klassen. Vi besökte Riksdagen, museer, gick på teater och såklart mycket shopping! Affärerna där är nästan dubbelt så stora jämfört med GBG. Så mycket fina kläder! Bussresan var dock lång som satan. 6 timmar fram och tillbaka. Nåja det var iaf värt resan. ;)
 
Mer bloggning blire imorgon! Ska först fixa en sak i stan och sedan blire till att ladda inför Vårruset! Det är bara en halv mil men kändes ändå som en lagom sträcka! Men vi får se om jag ens kommer i mål. Kommer säkert flåsandes i mål när alla har gått hem vid typ midnatt. :D
 
 
 
 


 
 
 

Tävling

Kom precis hem efter tjejkväll hos Emma. Middag, glass och Mean girls, det kan ju inte bli bättre! :D
Idag har jag varit och tävlat med Gangstern. Det gick helt okej inte helt nöjd med något av loppen men ändå bra resultat. Imorgon blire tävling igen! Tagga! :D 


Årets första tävling!

Nu har äntligen tävlingssäsongen dragit igång. Har verkligen saknat agilityn! Hundarna kom hem i söndags så det hann inte bli mycket träning innan det var dags att packa bilen och rulla iväg till Alingsås. Totalt var det två starter med Gangstern, hopp och agility. Första loppet, vilket var agility, gick helt okej. Det var en lite klurig bana med en tunnel under balanshindret, något vi tränat alldeles för lite på. Så det blev en vägran på tunneln och kontaktfel på gungan. Satans hinder... Men jag är ändå nöjd. Glädjen fanns där och vi sprang av bara den även om det blev fel.
 
Hopploppet gick bättre och resulterade i en nolla. Dock var det en väldigt lätt bana så många hundar nollade med bra tider. Loppet gick super med Guy ända fram till hinder nr 16 där jag trodde att jag skulle ligga före honom. Dåligt vägval vilket ledde till att vi förlorade tid, men vi löste det ändå. Det är svårt att veta hur snabb jag kommer att vara på banan i förhållande till honom. Oftast ligger jag före men ibland händer det något och vipps är jag flera meter efter.. :)
 
Det var hur som helst grymt kul att vara tillbaka på tävlingsbanan! Nu jäklar ska vi springa! Det var också kul att träffa alla härliga agilityvänner o hundar. Trotts att det gått så pass lång tid är det samma ansikten man träffar på tävlingarna och som man disskuterar banstrategi och hundar med. Imorgon är det tävlingsdags igen! Bara en inofficiell men är ändå taggad till tusen! Pinnarna spelar ju ändå ingen roll längre! ;) 
 
Ladda inför start! XD