Andra dagen hos sommarhästarna

Idag var ännu en dag hos sommarhästarna. Gick upp tidigt och fick skjuts av snälla pappsi till stallet klockan 8. (Här tar man verkligen till vara på lovet! :P) Väl där hjälpte jag till att mocka och fixa med hästarna innan det var dags för ridning. Kan meddela att de även i detta stall mockade med högafflar. Seriöst?! Så var det i det andra stallet också. Klumpiga högafflar med en decimeters mellanrum mellan "taggarna". Nåja, man vänjer sig nog.
  Då fadern i familjen Nesvacil var på tävling var det hans son Honza som hade hand om stallet. Vi red ut i den gassande solen på två av stallets ston. Hästen jag red var ett sexårigt brunt sto med ett ganska behagligt temperament. Till skillnad från Lady var hon betydligt lugnare och gick lydigt på bredvid det andra lite yngre stoet. Honza var jättetrevlig men pratade dock väldigt fort och med inslag av slang som gjorde att jag bara fattade ungefär hälften av vad han sa. Men jag lär mig. Får plugga på några tjeckiska hästglosor så att jag inte ska behöva använda teckenspråk så fort jag inte kommer på orden. :P
 Ridturen gick bra. Till skillnad från igår satt jag faktiskt kvar! Alltid något. Jag fick även hänga med när han körde häst o vagn. Fick till och med skjuts hem hela vägen fram till porten! Snacka om schysst! Det var ingen kort omväg heller! Det var verkligen kul, men läskigt. Enda vägen dit är landsvägen där bilisterna utan överdrift kör som idioter med gasen i botten hela tiden. Vi blev till och med omkörda av en långtradare. Men det gick bra, hästen hoppade till lite, men skötte sig annars utmärkt. Vissa människor verkar inte ha annat än tomrum mellan öronen. Endast en hygglig bilist hade vett att sakta in när han körde förbi, medan resten bara susade förbi.
   Strax efter att jag kommit hem kom några släktingar på besök och resterande del av dagen tillbringades på Znojmos badplatts stekandes i solen. Det ska ju va gött å leva! Mer bloggning blire imorgon! Jag ska försöka att få några ordentliga bilder på hästarna. Har bara mobilkameran, men den får duga. :)
                                                                                                                       /E
 
 
 Kom ihåg mig?