Åka häst

Fy satan vad trött jag  har blivit! Känns som jag har vandrat runt som en zombie de senaste dagarna och ändå knappt kunnat sova om nätterna. Skumt...
  Igår var jag hur som helst i stallet. Fixade med Tennisbollen och red sedan ut en sväng i skogen med Ebba o Quira. Mysigt! Ibland är det verkligen härligt att bara "åka" häst. Så himla skönt att för en gångs skull bara sitta på hästryggen med långa tyglar, barbacka och inte göra någonting. Bara låta hästen vara ifred och njuta av känslan och omgivningen. Annars är man oftast (det är iaf jag) så fokuserad på hästen, hur den svarar för hjälperna, övningen, de andra ryttarna ect att man inte ens hinner njuta av tiden på hästryggen. Fokus har riktats så mycket på hästen och ryttaren medan omvärlden, dvs miljön har fått en allt mindre roll. Att hästen var det främsta transportmedlet för mindre än hundra år sedan är inget någon tänker på längre. Då "åkte" man ju häst för att ta sig från a till b.
   Inte för att jag har något emot att rida ordentligt, eller rättare skrivet; på vanligt sätt, men jag tror jag att det ibland kan vara bra, både för häst och ryttare, att inte göra någonting. Att bara sitta på hästryggen och inte hålla på och greja och ställa, böja, driva m.m Eller vad säger ni? En resa tillbaka i tiden kan väl inte skada? ;)
 
 
 
 
 

Att "bara" åka häst kan faktiskt vara mysigt, utan at behöva verkligen rida. Önskar ibland att jag kunde göra detsamma med min ponny. Han är en riktig jävel utomhus som inte går att åka runt på, rätt vad det är så sitter man på backen... ;)

sv. åh tack!
Kom ihåg mig?