Back to vardag

Nu är allt precis som vanligt. Iaf nästan... Skolan har börjat, liksom ridningen, agilityn och även jobbet. Jag är på sätt och vis glad at vara tillbaka i vardagen men jag saknar verkligen Kenya! Bara att få resa utomlands är något av det bästa som finns! Jag har faktiskt redan börjat göra planer inför nästa sommar! :P
Men först ett år kvar i Sverige. Ett år som jag verkligen ska leva, även om vädret suger och läxorna bara blir fler och fler. I måndags var jag åter tillbaka på hästryggen! Det var drygt en månad sedan jag senast så det var grymt härligt rida igen! Imorgon blire agilitykurs med Gangstern. Vi är riktigt otränade men vilket fall som helst kommer vi ha kul!
  Idag (vare som vanligt) skola och sedan åkte jag in till stan och jobbade på restaurangen. Jag tycker verkligen om mitt jobb där! Att vara servetris är inte alltid lätt! Man är i gång 24/7 och hela tiden är det full rulle, men det blir kul då vi är ett sjukt bra team som jobbar där! :) Dock ganska sena tider så får se hur mycket jag hinner jobba nu i samband med skola...
 
Mer blogg blire imorgon! Kanske även bilder från agilityträningen! Nu blire en snabbdejt med kudden! :P
 
  


 

GODA nyheter

Nu är jag hemma! Efter exakt 24 timmars resande landade jag på Landvetter flygplats. Kan inte fatta att det redan har gått tre veckor sedan jag senast stod på svensk mark! Tiden har verkligen gått snabbt! Alldeles för snabbt... Vistelsen i Kenya har var fantastiskt! Även om det känns bra att vara hemma skulle jag helst av allt ta flyget tillbaka till tropikerna! Men på dessa ynka tre veckor har jag lärt mig mycket! Förutom att tiden har spenderats med grymma människor, äventyrliga safariturer, studiebesök i skolor och dykandes i havet har jag även fått ett helt annat perspektiv på världen. Allt man som hastigast ser  på nyheterna har jag fått vara en del av. Att spendera en tid i ett land med en helt annan kultur, värderingar och förutsättningar verkligen får dig själv att växa som person. Det finns så mycket mer än det senast avsnittet av PH, facebook eller vilken trend som är hetast ute i klädkedjorna.
  Visst läser man mycket i tidningarna men det är inte förrän man själv är i landet som man kan bygga sig en uppfattning om hur det verkligen är där. Kenya är ett land med en fantastisk natur och väldigt tillmötesgående och trevlig befolkning. Det var det iaf i Diani Beach, sydvästra delen av Kenya. Det sker våldsamheter även i Kenya, och fattigdomen är stor i landet, men det blir inte bättre för att vi slutar åka dit! Vi skulle totalt varit 6 volontärer på projektet, men fyra av dem ställde in på grund av "våldsamheterna" i Mombasa. Det är klart man inte ska ta onödiga risker, vill dock bara skriva om att de personerna verkligen gick miste om något! Kenyas befolkning är mycket beroende av turismen och drabbas mycket hårt av dålig publicitet. Diani Beach är ett paradis men bara för att en internationell tidning skriver om ett brott som skedde i Mombasa (cirka 10mil från Diani) drabbas hela lokalbefolkningen.
 
Inget land är 100% säkert, kriminalitet sker överallt i världen, men det är synd att det bara är de dåliga nyheterna som uppmärksammas!
 
 
 
 

Gate House and Diani Beach

Jag har ju lovat att lägga ut bilder på hur det ser ut här och hur vi bor. Dock har jag alltid glömt av det när jag varit online, men idag, sista dagen på resan, kom jag ihåg det! :D
Här är några bilder på Gate House där jag tillbringade mina två första veckor tillsammans med Emilia. Bilder på Watano House får ni imorgon! 

Enkelt, tropiskt och jättemysigt!


Bilderna är av kvalité; värdelös, men de får duga! ;)
 
Vårat rum! Man kände sig typ som en prinsessa under myggnätet! :P


Vår sällskapskatt som åt upp Emilias chipps! :D

Och aporna får vi såklart inte heller glömma!

Poolen!

Diani Beach! Stranden är vit som vetemjöl, även om det inte synns på bilden!

Såklart lämnade vi ett avtryck efter oss!

Man kan gå, gå, och gå på denna strand. Den tar aldrig slut!


Dock händer det ganska ofta försäljare också följer med en på strandpromenaderna... Dock räcker det med att ta med sig en av Volkers hundar för att alla ska hålla sig inom 100m avstånd. :P

Shimba Hills #2

Här är några bilder från gårdagens safari! 


För att komma till vattenfallet var vi tvugna att ha med oss en beväpnad vakt pga rovdjur.

Rena rama djungeln! Det var som att vara på Universeum, fast i verkligheten!

Jag kommer aldrig att få nog av naturen här i Afrika!


Vakten schysst och tog kort på mig och Caroline. :)


Äntligen fick vi se elefanter!


Minns inte vad dessa djur hette men vackra var dem!


Utsikt över nationalparken!

Ännu ett afrikansk hjort-djur.. :)


Vattenfallet var verkligen höjdpunkten på dagen! Vissa även badade i det!

Känslan att stå bakom vattenfallet var mäktigt!


Jag doppade iaf benen! :P

Jag tillsammans med Caroline och några afrikaner som också följde med till vattenfallet! :)

Motsats till hemlängtan?

Idag har ännu en dag i Afrika svischat förbi. Efter frukost bestående av landets färska frukter fikade vi på en restaurang med Volker och hans fru. Lite senare åt vi lunch och åkte sedan till Shimba Hills på safari! Jag har redan varit på safari en gång men då det var första gången för Caroline och eftersom det inte blev något vattenfall sist så åkte vi en gång till. 
Vi hade tur och såg såväl giraffer, babianer, antiloper och även elefanter! Det bästa var dock vattenfallet! Så vackert och mäktigt på samma gång! Helt otroligt!
 Imorgon blire besök på barnhemmet. Det ska verkligen bli kul och intressant! Sista hela dagen i Kenya dessutom då jag åker hem på lördag. Jag saknar såklart vänner och familj där hemma, men ärlig talat så vill jag verkligen inte hem! Skolan ska vi inte tala om... Men än är inte tiden i Afrika slut! ;)

En alldeles perfekt morgon i paradiset! Bilder från safarin och vattenfallet kommer! 

Barnhem och muslimsk skola

Idag har jag tillsammans med Caroline, Volker och Simon (har kontakt med skolor) besökt ett barnhem och en muslimsk skola. Det var verkligen STOR skillnad på skolorna i Sverige! Barnhemmet var dock väldigt nytt och fräscht. Barnen hade varsin säng, fina rum och gott om kläder. Efter besöket på barnhemmet fortsatte vi till den muslimska skola som Volker hade byggt. När vi kom ur jeepen sprang det genast ut massvis av barn och inom några sekunder var vi omringade av barn i alla åldrar med ögon stora som tefat. 
Alla var de jättesöta och glada även om de till en början var ganska blyga inför vårt besök. I skolan lär de sig såväl engelska som muslimska och självklart även andra ämnen som matte och bioligi. Dock var det många av barnen som inte hade det särskilt väl ställt hemma... Vissa led av såkallad jiggers. Jiggers är maskar som tar sig in i fötterna på barnen där de sedan lägger ägg. Foten blir infekterad och vissa fall blir det så illa att barnet inga kan gå till skolan. 
Det är jättekul att träffa barnen men samtidigt hemskt att se under vilka förhållanden de lever i! Inga barn ska behöva lida på grund av att de inte har råd med läkarvård elr utbildning!! 
 Planerna för imorgon är inte bestämda men på fredag ska vi besöka barnhemmet. Volker och Simon ska hålla föredrag om valhajarna och få barnen på barnhemmet involverade i marinbiologin. Jag ser verkligen fram emot att träffa barnen igen! Alla är de positiva med leenden på läpparna och har ett driv och pepp inför att lära sig! 

Här är några bilder från Carolines kamera! 

Saknar min stockholmare!

Igår åkte Emilia tyvärr tillbaka till Stockholm. Vi spenderade förmiddagen med att shoppa, fixade en sak som tills vidare är hemlig och besökte sedan, tillsammans med Volker och Caroline (volontär) spirulinafarmen! Spirulina är en superalg som kan vara lösningen på svält, fattigdom och sjukdomar i världen! Mer om detta kommer ni få läsa när jag är tillbaka i Sverige. ;)
På eftermiddagen tog vi det mest lugnt. Besökte en bar på kvällen och hade mest en lugn kväll. 
Även om livet är ett paradis här så saknar jag min galna, spontana och härliga reskompis! Jag trodde inte det var möjligt att lära känna en person så bra på knappt två veckor! Jag har haft så jäkla kul här och resan hade aldrig varit densamma utan henne! Synd att du inte bor i GBG men vad fan, vi bor iaf i samma land! Stockholmare och göteborgare, bättre kombo finns inte! XD

Italiensk middag

Igår åt vi (som belöning efter det hårda arbetet) på en italiensk restaurang i närheten. Maten var fantastisk! Salladen var underbart god och glassen ska vi inte tala om! Så grymt gott! Det var som att vara i Italien, fast i Kenya. ;)

Grävt till Kina

Idag har vi grävt, grävt och grävt ännu mer tills vi hade blodsmak i munnen och händerna fulla av blåsor. Vi grävde gropar som sedan ska fungera som skyddade bon till havssköldpaddorna. Fem bon grävde vi i 30C värme, ca 1m djupa och med en diameter på 70cm. Det var inte så svårt att hacka men satans jobbigt att få upp sanden/jorden genom alla rötter och ännu värre att sedan fylla hålen med sand som vi körde med en skottkärra från stranden. Man kunde typ köra/dra kärran 2m innan man åter sjönk ner i sanden. Men vi lyckades iaf åstadkomma fem ordentliga bon som förhoppningsvis ska bringa hundratals havssköldpaddor framöver! :)
Det känns grymt bra att bidra till något! Att göra skillnad! Visst är fem bon kanske inte så mycket men vi har gjort förhållanderna för havssköldpaddorna mycket bättre än innan! 

Gräva, gräva, gräva... :)


Med hackan i högsta beredskap! 

Använde en liten bytta att skopa sanden i. Jag var bokstavligt talat täckt i sand efteråt! ;)

Colubus Trust

Det finns så mycket att skriva men ni får den kortfattade versionen av gårdagen så blire istället fler bilder. 
Igår besökte vi Colubus Trust, ett center för skadade/tama apor. Dessa apor genomgår där en process för att sedan kunna släppas ut i det vilda. Först fick vi allmän information om aporna i ett info-rum innan vi gick rundvandring runt anläggningen. Problemet med dessa apor är att de ofta råkar ut för trafikolyckor och där av har populationen drastiskt minskat. Men tack vare apcenter, som även Volker stöder, har man bland annat isolerat elledningar och byggt repstegar över vägarna. Hela rundvandringen vad mycket intressant men vi såg dock inte så många apor. En timme senare, när jag skulle ner till poolen, ligger det två apor på vägen, precis utanför huset, så nära att jag först nästan snubblade över dem! :P
Senare åt vi en fantastiskt god glass på en italiensk glassbar och tillbringade sedan natten med grymma människor från olika delar av världen på Forty Thieves. XD
Informationsrummet 

Inhängnaden för apor som ännu inte är redo att släppas fria.


En apa som tidigare varit tam men som nu lever fritt i omgivningarna av Diani Beach.


En vacker dag...

Japp även aporna har sina slappa dagar. :)


Party! :) 

Soluppgången med några från Backpackers. :)


Ett minne för livet!

I torsdags vare dags för ännu en dykning! Den här gången dök vi vid ett rev som var känt för sina havssköldpaddor. Färden dit vad dock inte lätt.. Fy tusan vad illa jag mådde! Vi satt i en liten gummibåt och skulle ta oss ut till revet genom vågor så stora att hela båten guppade rätt upp i luften och ner för varje våg. Dessutom var det ont om våtdräkter innan dyket så jag offrade mig och klämde mig i en dräkt i x-small, något jag verkligen ångrade sen! Dräkten expanderade i och för sig i vattnet men på båten kändes det som om mina lungor skulle klämmas sönder.
Men ALLT lidande var verkligen värt dyket! Första dyket fick vi bara en skymt av en havssköldpadda men andra dyket såg vi hela sex stycken! En var helt gigantiskt när den gled genom vattnet. Det var hur mäktigt som helst att simma tillsammans med dessa varelser! Så stora (särskilt i vattnet) men ändå så harmoniska och vackra. Såklart är det inger mot en valhaj men att simma med havssköldpaddor är inte så illa det heller! :)

Här får ni en inblick i hur det var under ytan! Bilderna är tagna från Emilias undervattenskamera! 

Den vackra och giftiga drakfisken!

Så mäktigt! Vi kom så nära att man även kunde klappa sköldpaddorna. Dock gjorde vi av respekt inte det! ;)

Denna skölpadda låg och vilade under en sten medan vi observerade den.

Det var då inte lätt att hålla sig på botten! Stundtals blev jag för lätt (hade för mycket luft) och fick kämpa mig ner till bottnen. :P 
Det är mycket svårare att dyka än vad man kan tro! 

101 sköldpaddor!

Gårdagen var helt FANASTISK samtidigt som jag aldrig mått så illa som jag gjorde då! Mer om det får ni veta imorgon! :P
Idag har vi mest solat vid poolen. Volker, vår projektledare, skulle på möte med den kenyanska presidenten(!) ang hans projekt så det blev en ledig dag. 
Dock fick vi innan mötet se ett sköldpaddsbo! Volker hade fått ett samtal från några av hans strandkillar så vi tog bilen och åkte dit. Totalt fanns det 101 ägg i boet! Helt galet att en enda sköldpadda kan skapa så många liv! Äggen skulle dock flyttas till en säkrare plats några meter ifrån boet så vi fick hjälpa till och se till att äggen hela tiden vad i skugga. Hela 60 dagar elr mer dröjer det innan de kläcks. Dock fanns det bon där som redan var uppe i 70dagar så vem vet. Kanske, om vi har tur, får vi se de kläckas!
Senare, efter ännu mer solande, gick vi en promenad på stranden och mötte en man med cameler. Vi tänkte varför inte, vi lär ju aldrig träffa cameler igen så vi passade på att ta en camelrit på stranden. Det var hur häftigt som helst! Sjukt högt upp men bekvämare än vad jag trodde att det skulle vara. Men om jag måste välja föredrar jag hästar. Mer jordnära. ;D

Sköldpaddsboet var ca50cm djupt.


Äggen förvarades i en hink innan de åter placerares i stranden.

Dags att gräva ett nytt bo. Detta område är bevakat så att äggen inte blir rörda av försäljare som vill stjäla äggen.

Cameler på stranden!


Det var riktigt häftigt när de reste sig upp! Kanske borde införa det i stallet?...

Helt klart ett minne för livet!

Stallkompisar a la Kenya!

Selfie med camelen Obama! :)

Black and white
Travel inspiration

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Safari

Idag åkte vi iväg till nationalparken utanför Mombasa för att åka på safari! Vi åkte runt i parken i flera timmar och såg förutom fantastisk natur; giraffer, buffel, gaseller, shimpanser, örnar, vårtsvin med flera. Tyvärr såg vi inga lejon (tydligen mkt ovanligt) och elefanterna ville inte visa sig idag. Nåja vi såg iaf många djur! Det är verkligen stor skillnad att se djuren i det vilda istället för inspärrade på djurparker! 

Här är några bilder från dagen! Jättemusslor

Efter att spenderat större delen av natten med en grupp spanska volontärer på stranden så sov vi några timmar innan det var dags för utflykt!
Idag fick vi se området valhajarna ska vara (kommer skriva mycket mer om detta senare när jag har dator), utforskade strandgrottor och fick även se hur det går till när de över 200 000år gamla jättemusslor/fosilerna grävs fram. Det hela var väldigt intressant! Dessa fosiler är mycket värdefulla och används bland annat som väldigt exklusiva handfat. 
Jag lovar och svär att jag kommer berätta om ALLT vad detta projekt går ut på, det tar dock alldeles för lång tid med mobilen. Men ni får reda på det snart! Imorgon ska vi på saffari på savannen och sedan blire beachparty med spanjorena på Forty! XD


Älskar naturen här i Afrika! Vill inte åka hem...

En del av valhajarnas område. :)

Volker är vår projektledare och guidade oss runt i den vackra naturen.

Stränderna här kryllar av dessa små krabbor! 

Jättemussla! 

Urgammal fossil!

Här är fossilen fortfarande i marken!


Måste bara tillägga att vi har VÄRLDENS bästa kock! XD

Dykarcert!

Nu har jag tagit Dykarcertet Padi Open Water!! Jag är så grymt glad! Vi dök två gånger idag på 18m djup. Det kändes som det tog evigheter innan vi kom upp till ytan! Den sista delen att klara av var att orientera sig under vattnet med kompass! Ni som känner mig vet att jag har VÄRLDENS sämsta lokalsinne. Hittar inte ens i GBG utan att virra bort mig totalt. Vattnet var dessutom ganska grumligt och mörkt så man såg inte direkt mycket framför sig. Men det gick faktiskt bra! 
Förhoppningsvis ska vi ut på iaf en dukartur till! Gah älskar dykning! XDParadisön

Här kommer fler underbara bilder från paradisön! 

Karibio Island! 

Eddie var vår värd och välkomnade oss till ön.
Helt ok för mig att stanna kvar på ön hela veckan! 

Djungelpromenad


Fler bungalows/villor!

Vägen till havet :)

Souvenirshop

Fantastiskt fisksoppa med afrikansk pannkakebröd till förrätt. :)


Kristallklart vatten! 

Beachparty!

Efter att ha kommit hem från dykturen fixade vi oss och gick sedan till strandbaren Forty thieves! Vi kom vid typ midnatt och baren var nästan öde men en timme senare kom det folk och sedan vare fest hela natten. Vi träffade italienare, fransmän, kenyaner, tyskar, massvis av folk från Spanien, UK, Nederländerna och även en svenne! Natten var GRYM och vi var ute hela natten ända fram till soluppgången klhalv 7 på morgonen! 
  Det var verkligen kul att möta folk från helt olika delar av världen! En lokal DJ spelade Avicci med afrikanska inslag på högsta volym, spanjorena dansade någon slags galen magdans och folk tog nattdopp i havet. Helt jäkla grym natt och fler kommer det bli! XD
Dykutflykt!

Idag gick vi upp grymt tidigt för vår första dykning i havet! Det var hur häftigt som helst och jag klarade alla övningar inklusive ta av och sätta på cyklopet under vattnet! 
  Efter dyken (vi dök först 9m sedan 12m) åt vi en underbart god skaldjursbuffe på en paradisö inte långt från fastlandet. Maten var såå god! Är typ förälskad i sjögräs nu! 
  På måndag dyker vi andra gången och sedan är vi certifierade dykare! Upplevelsen var underbar! Man var bokstavligt talat som fisken i vattnet! Såg dock inte så många djur då vi mest gjorde övningar men såg iaf några rockor, miljoner fiskar i alla regnbågens färger och två leopardfärgade muränor! XD

Några bilder från dagen! :)

Dykning i korallreven

Dagen spenderades hela förmiddagen i solstolen/poolen för att plugga det sista inför teoriprovet. Jag var ganska nervös precis innan vi skulle göra det. Vi lärde oss en hel bok på 300sidor om allt ifrån utrustning, väder, vad man gör i olika situationer, syreupptagningsförmåga, djup/kväve-tabeller, sjukdomar, allt det och mycket mer på 3 dagar! Men vi har haft en OTROLIGT bra dykinstruktör. Förutom boken har vi sett DVD-film från varje kapitel i boken och spenderat många timmar med övningar i poolen. 
Provet gick faktiskt rätt bra! 47 rätt av 50 så jag är nöjd! Imorgon väntar dock den stora utmaningen! Då ska vi dyka i havet och visa att vi även kan utföra övningarna i Indiska Oceanen Jag fixar det mesta men är lite nervös över övningen där man fyller hela cyklopet med vatten (under vattenytan) för att sedan blåsa ut vattnet i cyklopet med näsan. Jag hatar när vatten kommer i näsan och måste dessutom blunda pga av linserna. Men de andra övningarna som ex; att dela syre, ta av sig syretuberna och ACD:en elr hålla sig neutralt flytande i vattnet är riktigt roliga! Imorgon ska vi till en jättevackert ö, som även är känd för sina delfiner, och dyka i korallreven. Två gånger dyker vi på 12m djup och på söndag elr måndag dyker vi två gånger till på 18m djup! Det kommer både bli sjukt nervöst och spännande! Blir vi godkända på dyken har vi tagit Padi Open Water! 
 Mer om dyk och om jag överlever morgondagen får ni reda på imorgon! Tagga!! XD

Här är några fler bilder! 
Poolen vi har dykövningar i. 


Plugg!


Vägen till la playa!

Lycklig tjej i paradiset!


Diani Beach <3

Kokosnöt-drink a la Diani Beach! 

Svartvitt


Prov

Om en timme ska jag göra det skriftliga provet till Padi Open Water! Wish me luck! :DPlatser jag vill resa till

Det finns så många ställen och platser i världen jag vill upptäcka. Nya kontinenter, kulturer, seder, ja jag skulle helst av allt ha mitt egna lilla miniplan att resa världen över med. Men det kostar både tid och pengar. Men man ska aldrig säga aldrig! Egentligen är det bara vi själva som hindrar oss från att lämna vardagen och ta det där steget. Steget som man dagdrömmer om att ta men som ofta bara förblir en dröm. Det handlar såklart även om att prioritera och göra val. Jobb, familjeliv, utbildning, husdjur, vänner, hobbies, vad ska man välja?! Det ena behöver dock inte utseluta det andra. Man behöver inte vara miljonär för att upptäcka världen, men man måste göra val.
 
Mina drömmar är att resa till USA och rida långritter i Arizona, äta sushi i Tokyo, se vilda lejon i Afrika, dyka bland korallreven i Nya Zeeland, åka båt längs med Amazonasfloden, ja listan kan göras lång... Vi får väl se vart jag hamnar. Tills vidare kan man ju alltid drömma.. :)
 
 
 
 

 
 
 
 

 

Jibbi Jabba

Sitter nu vid en bar i Diani Beach tillsammans med Emilia! Gratis Wifiy och världens godaste drinkar av nypressade passionsfrukter säger man ju inte nej till! Allt smakar för övrigt gott här! Åt bananer och ananas till frukost! Så gott!!!
  Idag har varit en helt fullspäckad dag! Vi har fått lära oss massor om hur man dyker, sett videor och fått instruktionsböcker tjocka som tegelstenar! Men det är bara att plugga! Från början var det tänkt att jag bara skulle snorkla men tack vare mina underbara föräldrar kommer jag nu ta Padi Open Water diving linces!!!
Gah kan inte fatta att jag ska dyka i korallreven bland sköldpaddor och hajar!  
  Men det är inte lätt! Idag provdök vi i poolen vilket var första gången jag någonsin dök. Tuben var jättetung och klumpig på land men under vattnet var man viktlös, typ som i rymden! Lite läskigt var det dock när vi skulle ta av oss masken och klara oss utan syrtuben samtidigt som man andas ut, men det gick bra! :)
  Imorgon blire ännu mer teori (miljoner konstiga ord vi ska kunna på engelska) och övningsdyk i poolen. På fredag och lördag dyker vi i havet! Gahh så taggad!!! Mer bloggning blire snart! Även fler bilder från paradiset! 
/E


PARADISET

Livet är UNDERBART! Igår kom vi till paradiset efter en lång resa. Tre olika plan, flera timmars väntan och fem flygplatser senare var vi äntligen framme i Mombasa.
Från början var det tänkt att jag skulle resa själv men så visade det sig att Emilia, från Sthlm, också skulle till samma projekt så vi åkte tillsammans ner till Mombasa. Det var verkligen skönt att inte vara helt själv då det var total kaos på flygplatsen i Addis Abeba. 
Men vi kom iaf fram och även vårat bagae vilket var en stor lättnad! 
Idag har vi fått rundvandring på det otroligt vackra och stora området vi bor på, badat i havet (sett rockor!) solat, gått på stranden och bara njutit! Vi har också sett filmer och fått ännu mera info om projektet som Volker (svensk!) driver här nere i Afrika. Det han gör för valarna och lokalbefolkningen är helt otroligt! Jag beskriver dock det i ett annant inlägg då detta skulle bli alldeles för långt. Nu ska vi snart äta middagen som vår egna (!!) kock har lagat åt oss. Mer bloggning + bilder blire snart! 
Hakuna Matata! ❤️

På flygplatsen i Addis som vi för övrigt spenderade 6timmar på. Där mötte vi även Joel, från Nya Zeeland, som även åkte med oss via Kilimanjaro.


Myggnät is the shit! Man känner sig som en prinsessa! :)

Ute på Diani Beach med två av Volkers rottweilers. :)
Apor i trädgården! :P

On the way to Kenya!Shopping och work

 Efter en lång sovmorgon åkta jag och min kära mor in till GBG för att fixa det sista inför resan. Köpte en regnponcho (ifall det öser ner), ett par bekväma byxor (har aldrig fattat grejen med zebra-pyjamasbyxor till vardags, men de är iaf sköna) och en iphone-run-hållare! Så jäkla gött att slippa hålla i mobilen samtidigt som jag springer! Lycklig tjej! :P
Senare åt vi på Göteborg Wook. Så himla mycket mat! Dock orkade jag bara sätta i mig sushi och glass. Visserligen älskar jag thai men sushi går före allt! Sen passade vi för en gångs skull på att njuta av solen i Göteborgs gästhamn. Det är sällan som, åtminstone jag, går utanför Nordstans väggar så det var verkligen jättehärligt att bara sitta ute på bryggan, njuta av solen och längtansfullt se på alla stora fina båtar! Jag önskar verkligen att vi hade en båt! Skärgården är verkligen något av det bästa som finns och att åka runt bland alla öar hade varit drömmen! Men en lägenhet i Tjeckien är ju inte så dumt det heller. ;)
Jag stannade sedan kvar i stan för att jobba på restaurangen. En tjej hade blivit sjuk och de behövde någon som kunde hoppa in. Jag måste bara skriva att jag trivs så grymt bra där jag jobbar! Helt klart bästa jobbet! Idag var det dessutom mycket folk så det var full rulle hela tiden. -> Me like! ;) Dock slutade jag inte förrän kl:2 men det blir iaf sovmorgon imorgon! :D
 
 
Livsnjutning i solen! :)

Kvalitetstid med mamsen!
 
Sushi = heaven! xD