GODA nyheter

Nu är jag hemma! Efter exakt 24 timmars resande landade jag på Landvetter flygplats. Kan inte fatta att det redan har gått tre veckor sedan jag senast stod på svensk mark! Tiden har verkligen gått snabbt! Alldeles för snabbt... Vistelsen i Kenya har var fantastiskt! Även om det känns bra att vara hemma skulle jag helst av allt ta flyget tillbaka till tropikerna! Men på dessa ynka tre veckor har jag lärt mig mycket! Förutom att tiden har spenderats med grymma människor, äventyrliga safariturer, studiebesök i skolor och dykandes i havet har jag även fått ett helt annat perspektiv på världen. Allt man som hastigast ser  på nyheterna har jag fått vara en del av. Att spendera en tid i ett land med en helt annan kultur, värderingar och förutsättningar verkligen får dig själv att växa som person. Det finns så mycket mer än det senast avsnittet av PH, facebook eller vilken trend som är hetast ute i klädkedjorna.
  Visst läser man mycket i tidningarna men det är inte förrän man själv är i landet som man kan bygga sig en uppfattning om hur det verkligen är där. Kenya är ett land med en fantastisk natur och väldigt tillmötesgående och trevlig befolkning. Det var det iaf i Diani Beach, sydvästra delen av Kenya. Det sker våldsamheter även i Kenya, och fattigdomen är stor i landet, men det blir inte bättre för att vi slutar åka dit! Vi skulle totalt varit 6 volontärer på projektet, men fyra av dem ställde in på grund av "våldsamheterna" i Mombasa. Det är klart man inte ska ta onödiga risker, vill dock bara skriva om att de personerna verkligen gick miste om något! Kenyas befolkning är mycket beroende av turismen och drabbas mycket hårt av dålig publicitet. Diani Beach är ett paradis men bara för att en internationell tidning skriver om ett brott som skedde i Mombasa (cirka 10mil från Diani) drabbas hela lokalbefolkningen.
 
Inget land är 100% säkert, kriminalitet sker överallt i världen, men det är synd att det bara är de dåliga nyheterna som uppmärksammas!
 
 
 
 Kom ihåg mig?